Nyhed

udskriv denne side
< Guld!
20.11.2023 14:06 Age: 187 days

Vi fylder 75 år


Den 4. januar kan vi fejre 75 års jubilæum for stiftelsen af Sønderborg Sociale Boligselskab, der i 1978 skiftede navn til Boligforeningen Søbo.

Både tidligere Ulkebøl Andelsboligforening (vores afd. 23 Lavbrinkevej) og tidligere ASBO (vores afdelinger i Augustenborg og Sydals), der fusionerede ind i Søbo i henholdsvis i 1993 og 2015 har et par enkelte år mere på bagen.

De ældste bygninger er endda et par hundrede år gamle, da Hofgården i Augustenborg og Tinggården i Ketting er tidligere kroer, som er ombygget med boliger.

Men der skulle findes en dato for at fejre jubilæet, og foreningens jubilæumsudvalg har lejet Sergenten i Sønderborg med plads til 450 festdeltagere lørdag den 6. januar 2024. Festen er alene for beboere og ansatte.

Der er udgivet et jubilæumsskriftet, som givet et øjebliksbillede af Boligforeningen Søbo. Alle beboere har fået et eksemplar af. Skriftet er forfattet med assistance fra journalist Jens Michael Damm og kan fås ved henvendelse til vores kontor.

I skriftet kan man læse lidt om, hvordan bestyrelserne og beboerne tænker, herunder om bæredygtighed og blandede byer og hvilken indflydelse byens boligforeninger har og har haft på byudviklingen. Der er historier om fællesskaber, om viceværternes fokus på service, hvorfor nogen vælger meget bevidst at bo i boligforeningen og om en familie, der har gjort det i 3 generationer. Naturligvis er der også blevet lidt plads til et tilbageblik.